Biostimulátorok? Természetesen!

A biostimulátorok alkalmazásával javítható növények stressztűrő-képessége, termésképzése és egyértelműen javulnak a termés minőségi paraméterei is. A leglátványosabb eredményeket általában akkor érik el a termelők, ha a termelési körülmények kedvezőtlenek. Miután a környezeti stressz lassítja, vagy megállítja növényi fejlődést, a biostimulátorokkal végzett kezelések az esetek 99%-ában gyors és látható eredményt mutatnak. A biostimulátorok közvetlen hatással vannak az időjárási körülmények változásának kezelésére és a növényi kártevők elleni védekezésre, mivel az aminosav bázisú termékek tökéletesen kezelik az éghajlati szélsőségeket, hozzájárulhatnak a természetes immunrendszer erősítéséhez amivel hatékonyan harcolhatnak a termést fenyegető kártevők ellen, ráadásul egy jó kondicionált növény minden esetben jobban teljesít sőt munkaerő-hatékonyabb is.

Tejsavó

BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT

Egyszerű anyag, amely magas szervessav- és fehérjetartalommal, antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, GOMBAÖLŐ HATÁSÚ. A tejsavó vizes oldata felhasználható kabakosokban (uborka, cukkini és tökfélék) lisztharmatok ellen hajtatott körülmények között.

ÖSSZETÉTEL: Tejipari melléktermékként nyert tejsavó (60-80 g/l koncentrációjú) (CODEX STAN 289/1995 szerint 1107/2009 / EK rendelet, SANTE / 12354/2015)

ADAGOLÁS: Készítse el az oldatot úgy, hogy az adagolótartályt ¾- részig vízzel megtölti, majd hozzáadja a tejsavót és alaposan elkeveri. Töltse fel a tartályt, és permetezés közben is folyamatosan keverje. A maximális hatékonyság garantálása érdekében a készítmény pH-ját EASY pH-val 5,5 – 6 értékre kell beállítani.

Lombkezelés: 3 ml/liter.

Alkalmas a termesztőberendezés, palántanevelő eszközök, használati tárgyak telepítés és használat előtti fertőtlenítésére.

A készítmény 0,6-3%-os vizes oldata (0,6-3 dl tejsavó /100 l víz) permetezéssel juttatható ki. Az oldatból hektáronként 1000-1500 l használható fel. 100 m2-re számítva, a tejsavóból 0,06-0,3 l-t 10-15 l vízben feloldva javasolt kijuttatni. A készítmény hektáronkénti mennyisége nem haladhatja meg a 30 litert. A permetezéseket 3-5 alkalommal, legalább 7 napos permetezési időköz betartása mellett célszerű elvégezni a növények vetését követő harmadik héttől (9. kiterült levél BBCH 19) kezdődően az intenzív inda/hajtásnövekedés végéig (BBCH 49). A kezelések a virágkezdemények megjelenését követően már nem folytathatóak. A permetezéseket nappal, lehetőleg a reggeli órákban kell végrehajtani.

KEVERHETŐSÉG: Ne keverje rézszármazékokkal, olajokkal és mészkénnel. Lúgos termékekkel való keverés csökkentheti a hatékonyságot. Növényvédő szerekkel, felületaktív anyagokkal vagy műtrágyákkal keverés esetén ajánlott kompatibilitási teszt elvégzése

KISZERELÉS: 2 dl, 1 liter (üzletünkben 2 dl-es kiszerelésben kapható)

Trainer

Aminosav- és glükózsavbázisú szerves lombtrágya, melyet 100% növényi enzimatikus hidrolízissel (sörgyártási technológia) állítanak elő. A szerves nitrogén és aminosav kombinációjának köszönhetően kezelés hatására a növény látványos és lendületes fejlődésnek indul. Az aminosav azonnal felszívódik a lombon keresztül, és a növényi szervekben néhány órán belül kifejti hatását. A szerves nitrogén és aminosav hatására a növény természetes ellenálló képessége jelentősen növekszik. Ezen alapul a TRAINER adjuvánsként történő alkalmazása, hiszen bármilyen hozzáadott szert (pl. gombaölő szer) könnyen bejuttat a növényi szövetekbe.

Abiotikus stresszhelyzetre (alacsony és magas hőmérsékletek, jégverés, fagy stb.) a növény regenerálódása gyorsabb és eredményesebb. A kezeléseket minden esetben az esti vagy a hajnali órákban kell elvégezni. A TRAINER a leggyakrabban használt növényvédő szerekkel, műtrágyákkal keverhető, kivétel az olaj vagy olajbázisú rovarölő, gombaölő szerek, dodin-hatóanyagú termékek.

ADAGOLÁS: (lombtrágyaként): 250-400 ml/100 l víz (3-4 alkalommal ismételve a növény vegetatív időszakában, 10-12 napos ciklusban ismételni)

ÖSSZETÉTEL: Szerves nitrogén 5%, Növényi eredetű aminosav 27%, pH 4.4

KISZERELÉS: 2 dl, 1 liter, 5 liter, 20 liter (üzletünkben 2 dl-es kiszerelésben kapható)

QUIK-LINK

BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT

Aminosavakban, peptidekben és hozzáadott mikroelemekben (réz, vas, molibdén, mangán és cink) gazdag, biológiailag aktív gyökereztető növénykivonat. Gyökérnövekedést és a gyökérszövetek erősödését, megvastagodását (lignifikáció) serkenti. Molibdéntartalma elengedhetetlenül szükséges a vegetatív növényi részek fejlődéséhez. Fokozza az anyagcserét, ezzel segíti a környezeti stresszhatások és patogének leküzdését. Rendkívül jól működik szimbionta szervezetekkel (mikorrhiza, trichoderma).

QUIK-LINK egy új biostimulátor molekula, melyet az ITALPOLLINA kutatói egyetemi kutatókal közösen izoláltak.  Az LRPP (Lateral Root Promoter Peptid) 100%-ban természetes eljárás során fehérje hidrolízissel (LISIVEG) állítják elő. A keletkező polipeptid mint végtermék javítja a járulékos és oldalgyökerek képződését és a növény fejlődését. Biotermesztésben felhasználható az EC REG. 834/2007-es rendelet alapján. Nem tartalmaz genetikailag módosított vagy patogén összetevőt.

ADAGOLÁS: Bemártással 1 l/1000 liter Csepegtető öntözéssel: Kertészeti kultúrákban: 3-5 l/ha, palántázás után kijuttatva Új telepítésű szőlőültetvényekben és gyümölcsösökben: 4-6 l/ha, ültetés után kijuttatva

ÖSSZETÉTEL: Réz, vízoldható (Cu) 0,1% Vas, vízoldható (Fe) 1% Mangán, vízoldható (Mn)0,7% Molibdén, vízoldható (Mo)0,02% Cink, vízoldható (Zn)0,3%

KISZERELÉS: 2 dl, 1 liter, 10 liter, 1000 liter (üzletünkben 2 dl-es kiszerelésben kapható)

SCUDO

BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT

Különleges, aminosav- és glükózsavbázisú lombtrágya aktívréz- (9% Cu) és aminosav- (3,4%) tartalommal. 100% növényi enzimatikus hidrolízissel (sörgyártási technológia) állítják elő. A szerves nitrogén és aminosavval együtt kijuttatott rézkombináció hatására a növény természetes ellenálló képessége jelentősen növekszik. Az aminosav azonnal felszívódik a lombon keresztül, és vele együtt a réz a szállítószövetekbe jut. A réz nem a lombfelszínen, hanem a szövetekben fejti ki hatását, ennek köszönhetően gomba- és baktériumos betegségek nem képesek a növényen megtelepedni.

ADAGOLÁS (lombtrágyaként): 1-2 l/1000 l víz Kertészeti növények: lombon keresztül 0,5-1,5 l/1000 l víz (2-3 alkalommal, 10-12 napos ciklusban ismételni) Palántanevelés: 0,5-0,75 l/1000 l vízben

A kezeléseket minden esetben az esti vagy a hajnali órákban kell elvégezni. A leggyakrabban használt növényvédő szerekkel, műtrágyákkal keverheto, kivétel a rézzel nem kompatibilis termékek.

ÖSSZETÉTEL: Aktív réz, vízoldékony (Cu) 9% Szerves nitrogén 3% Növényi eredetu aminosav 3,4% pH (1:5)

KISZERELÉS: 2 dl, 1 liter, 5 liter, 20 liter (üzletünkben 2 dl-es kiszerelésben kapható)

Mezei zsurló

BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT

Mezei zsurló természetes alapú, egyszerű anyag, mely javítja a növények fotoszintézisét, ezzel segítséget nyújt a növekedési és termelési folyamatok dinamikájában. Javítja a növény vízgazdálkodását, gyökérnövekedést serkenti így segít a tápanyagok felvételében. A mezei zsúrló hatással van a növényi fehérjék termelésére, ezzel javítja a növények ellenálló képességét, a betegségekkel, és az időjárás viszontagságaival szemben. Mezei zsurló szilíciummal erősíti meg a növény sejtfalát így ellenálóságot biztosít a biotikus és abiotikus stresszel szemben. A kivonat elősegíti a növekedést, emeli a hozamot, a növények és a gyökérzet minőségét bármilyen talajtípusban.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: A legjobb eredmények akkor érhetőek el, ha az ajánlott dózisokkal kezelünk, és a permet a levelek mindkét oldalát éri. A készítményt keverje el kis mennyiségű vízben, és öntse a vízzel legalább félig megtöltött permetezőbe. Keverje el, és a megadott mennyiségre töltse fel vízzel. Egy idény alatt kb 6 liter készítményt használjon fel hektáronként. Ne lépje túl a 10 liter/ha mennyiséget. Ajánlott pH érték: 5-6 között. Keverési próba minden készítménnyel ajánlott.

ADAGOLÁS: Szőlő, gyümülcs: 2 liter/ha Zöldség: 1 liter/ha

ÖSSZETÉTEL: Mezei zsurló kivonatat 10-15%

KISZERELÉS: 1 liter

Csalán

BIOGAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT

CSALÁN kivonat, mely természetes módon aktiválja a növények ellenálló képességét a korokozó gombák és baktériumok ellen. Hatásos szívó és rágó rovarok elleni küzdelemben. Rovarölő, gombaölő és atkaölő hatású. A kivonatot ajánlatos megelőzésként használni tavasztól őszig, 7-14 napos gyakorisággal. Csapadékos időjárás vagy erős fertőzés esetén permetezés gyakorisága növelhető.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: A legjobb eredmények akkor érhetőek el, ha az ajánlott dózisokkal kezelünk, és a permet a levelek mindkét oldalát éri. Ne permetezzünk teljes virágzás idején. A készítményt keverje el kis mennyiségű vízben, és öntse a vízzel legalább félig megtöltött permetezőbe. Keverje el, és a megadott mennyiségre töltse fel vízzel. A csalán kivonatot nem ajánlott savas készítményekkel keverni. Ajánlott pH érték: 8 felett. Keverési próba minden készítménnyel ajánlott.

KISZERELÉS: 1 liter