Szamócák

Home » Szamócák

Albion

Az Albion egyenletes, erős, kompakt bokrú fajta, sötétzöld levelekkel, kiváló minőséggel. Nem érzékeny gombabetegségekre. Bő indahozamú, ezek nagy részét azonban le kell szedni terméséréskor, mert elsűrűsítik, legyengítik az állományt! Az első gyümölcsök alakja hosszan megnyúlt kúp, később rövidül és tompakúp lesz. Íze nagyon kellemes, keménysége és tárolhatósága  kiváló! Termesztői fajta Magyarországon is!
Érési ideje: folytontermő

Korona

Középnagy- nagy méretű, holland fajta. Kellemes ízű, igen bőtermő, könnyen szedhető. Intenzív termesztési körülmények közé és házikertekbe való. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas.
Érési ideje: korai

Elianny

Új fajta, mely pár nappal előbb érik, mint az ElsantaSZB. Gyümölcse élénk, csillogó piros, húsa kemény és kellemes ízű. Megjelenésében hasonlít az Elsantára, de csészelevélkéi kisebbek. Hűtőtárolásra kiválóan alkalmas, minőségét sokáig megtartja. Kiváló az 1. osztályú gyümölcsök aránya a szedéskor! A fajta erős növekedésű, egészséges lombozatú, Még nem fedeztek fel különleges betegség érzékenységet a fajtánál.
Érési ideje: korai || május vége–június eleje